torstai 11. lokakuuta 2012

Maailman helpoin juustokakku á la Mari :)

Tämä on ehkä maailman helpoin & nopein juustokakku. Sitä ei tarvitse välttämättä paistaa lainkaan, mutta itselläni on ollut tapana käyttää pohjaa viitisen minuttia uunissa ja sitten jäähdyttää. Etkä tarvitse liivatetta, joten ei tarvitse jännittää senkään vuoksi onnistumista ja voit tarjota lakto-vegetaristeille! Eli jos haluat tarjoilla vieraille jotain helppoa ja nopeaa omatekemää, niin tässä tarvitsemasi raaka-aineet:
Yksinkertaista & edullista, mutta silti herkullista!
Ja tässä ohje:
Mangojuustokakku
Pohja:
200g Digestive keksejä
75-125g margariinia (oman maun mukaan :)
Pari ruokalusikallista sokeria (ilmankin onnistuu :)
Murskaa keksit tehosekoittimella tai esimerkiksi minigríppussissa kaulimen avulla. Sulata rasva, sekoita ainekset keskenään ja painele leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan (halk. n.24cm) pohjalle. Paista pohjaa halutessasi 175 asteessa viitisen minuuttia ja jäähdytä pohja.
Täyte:
400-600g Philadelphia tuorejuustoa
n. 2-3dl tomusokeria
Pari ruokalusikallista sitruunamehua (cicilia)
Pari ruokalusikallista vaniljasokeria
Ainekset voi sotkea sekaisin ihan vaikka lusikalla, ei ole pakko omistaa edes vatkainta! Sitten vain lapat pohjan päälle jääkaappiin odottamaan päällisen valmistumista!
Mangokiille:
2prk Muksu-mangososetta (pahvitetrassa)
n. 2dl hyytelösokeria 
Kiehauta mangosose ja lisää hyytelösokeri. Anna kiehahtaa ja kaada heti varovasti kakun päälle. Älä kaada liian "kovasti" ettei kuuma mangosose ja juustokerros sotkeudu sekaisin, vaan että mangosose on omana kerroksenaan pinnalla. Sitten vain nostat jääkaappiin hyytymään ja koristella voit makusi mukaan esim. suklaasta spritsaamalla, kermavaahtopursotuksin, ananaskirsikoin tai käyttää valmiita suklaa- & keksikoristeita kuten minä nyt:
Ohjetta on helppo varioida erilaiseksi; itse olen mm. tehnyt mansikkakakun korvaamalla tomusokerin mansikkatomusokerilla, levittänyt päälle tuoreita mansikoita kerrokseksi ja niiden päälle keittänyt mansikkamehusta kiilteen :) Myös muita hedelmiä & marjoja tai soseita käyttämällä voi muuttaa mieleisekseen, mutta kannattaa muistaa että hyytelösokeri tekee kakusta imelän, joten suosittelen sokeroimattomia soseita (niinkuin tuokin muksun mangosose :) Ohjeen on kehitelly omasta päästäni, joten siks kaikki mitat on enemmän ja vähemmän "noin", koska yleensä en ees pahemmin mittaile vaan heittelen summassa ja maistelen millon on hyvä :) Tätä voi myös pakastaa ja parhaimmillaan on seuraavana päivänä, mutta miksei myös tuoreena hyvin jäähdytettynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti